|
Текущее время: 04 окт 2024, 11:37
|
Автор |
Сообщение |
DarkDeDoK
Новичок
|
Скрипки Штайнера
Доброго дня! Хто грав на копіях Штайнера, розкажіть які вони? Які особливості?
|
15 июл 2014, 12:50 |
|
|
Violinello
Мастер
|
Re: Скрипки Штайнера
Здравствуйте! Для меня немного странно, что вопрос о копиях Штайнера вы задали в разделе "Современные инструменты". Итальянцев активно копируют современные мастера, а вот Штайнера... Если речь о мануфактурах 19-20 века с клеймом Штайнер, то они очень разные и их сделали очень много. Мастеровые копии 17-18 века встречаются редко, это достойные инструменты.
|
15 июл 2014, 13:45 |
|
|
DarkDeDoK
Новичок
|
Я читав, і власне бачив, що скрипки Штайнерського типу випуклі та великі (по стандартам скрипки) як це впливає на звук? Як я розумію, вони більш гучні?
|
15 июл 2014, 14:20 |
|
|
Алексей
Старожил
|
DarkDeDoK писал(а): Я читав, і власне бачив, що скрипки Штайнерського типу випуклі та великі (по стандартам скрипки) як це впливає на звук? Як я розумію, вони більш гучні? нет, наоборот. Скрипки Штайнера близки по звучанию к Амати - мягкие и камерные по звуку. За что и ценились в свое время, и за это же потом и перестали цениться. Ну, относительно перестали, понятно А так как нет особого спроса на скрипки такого типа, то нет и предложения, т.е. их сейчас никто не копирует.
|
15 июл 2014, 15:55 |
|
|
DarkDeDoK
Новичок
|
Алексей писал(а): DarkDeDoK писал(а): Я читав, і власне бачив, що скрипки Штайнерського типу випуклі та великі (по стандартам скрипки) як це впливає на звук? Як я розумію, вони більш гучні? нет, наоборот. Скрипки Штайнера близки по звучанию к Амати - мягкие и камерные по звуку. За что и ценились в свое время, и за это же потом и перестали цениться. Ну, относительно перестали, понятно Значить, з самим сильним звуком залишаються скрипки Гварнері?
|
15 июл 2014, 15:57 |
|
|
Алексей
Старожил
|
DarkDeDoK писал(а): Значить, з самим сильним звуком залишаються скрипки Гварнері? ну, сильнее/слабее тут трудно определить, это же не бокс Скорее не Гварнери или Страдивари, а скрипки "по моделям" Гварнери и Страдивари. А они, эти два мастера просто на вершине своего же стиля
|
15 июл 2014, 16:01 |
|
|
DarkDeDoK
Новичок
|
Алексей писал(а): DarkDeDoK писал(а): Значить, з самим сильним звуком залишаються скрипки Гварнері? ну, сильнее/слабее тут трудно определить, это же не бокс Скорее не Гварнери или Страдивари, а скрипки "по моделям" Гварнери и Страдивари. А они, эти два мастера просто на вершине своего же стиля Ну звісно, я мав на увазі копії а не оригінали Я мав на увазі, що багато людей описують стиль Гварнері як з дуже потужним звуком та важким звуковидобування, а ось Страдіварі як най співучіші. Я на жаль не можу судити за власним досвідом, не так вже багато скрипок тримав у руках
|
15 июл 2014, 16:08 |
|
|
Алексей
Старожил
|
DarkDeDoK писал(а): Я мав на увазі, що багато людей описують стиль Гварнері як з дуже потужним звуком та важким звуковидобування, а ось Страдіварі як най співучіші. ну в общем и целом это так. DarkDeDoK писал(а): Я на жаль не можу судити за власним досвідом, не так вже багато скрипок тримав у руках А вот мне недавно повезло. Поиграл на нескольких Страдивари и Гварнери.
|
15 июл 2014, 16:16 |
|
|
DarkDeDoK
Новичок
|
Алексей писал(а): DarkDeDoK писал(а): Я мав на увазі, що багато людей описують стиль Гварнері як з дуже потужним звуком та важким звуковидобування, а ось Страдіварі як най співучіші. ну в общем и целом это так. DarkDeDoK писал(а): Я на жаль не можу судити за власним досвідом, не так вже багато скрипок тримав у руках А вот мне недавно повезло. Поиграл на нескольких Страдивари и Гварнери. І які враження?
|
15 июл 2014, 16:18 |
|
|
Алексей
Старожил
|
Алексей писал(а): І які враження? Если коротко - кони дохнут Абалденно. Особенно покорил меня один Страд. Такое ощущение что кушаешь безумно вкусный медовый торт. Представили ощущения? А теперь в звуке
|
15 июл 2014, 16:20 |
|
|
|